Vacature Laborant Microbiologie

Laborant Microbiologie in De Lier

Vacancy Laborant Microbiologie

 • Netherlands, De Lier
 • Laboratory
 • Intermediate

Heb je ervaring met microbiologische- en moleculaire detectietechnieken, houd je van verantwoordelijkheid nemen en ben je een teamspeler? Solliciteer dan op deze vacature voor Laborant Microbiologie (30-38 uur per week) op onze vestiging in De Lier.

Hoe ziet jouw dag als Laborant Microbiologie eruit?

Ziektevrij zaad is één van de belangrijkste kwaliteitsaspecten voor de groentezaden die Rijk Zwaan wereldwijd produceert. De afwezigheid van virus-, bacterie- en schimmelziekten wordt in het laboratorium door middel van een groot aantal aan toetsen bepaald. Als Laborant Microbiologie ben je samen met collega's van het lab verantwoordelijk voor de uitvoering van bacterie- en schimmeltoetsen. Je maakt hierbij o.a. gebruik van zowel traditionele microbiologische technieken als ook moderne PCR-technieken. Daarnaast ben je betrokken bij de beoordeling van testresultaten en de verwerking van hiervan in LIMS. Net als de andere collega's draag je ook bij aan algemene ondersteunende taken in het laboratorium. Je werkt nauw samen met collega's van de afdeling.

Wat jij meebrengt:

Je bent praktisch ingesteld en nauwkeurig werken doe je van nature. Je bent een 'doener' en organiseert je eigen werk zo efficiënt mogelijk. Je kunt goed zelfstandig werken, maar je werkt ook graag als onderdeel van een team. Continue verbeteren van processen spreekt je aan. Daarnaast kunnen we het volgende vinden op je cv:
 • Minimaal een afgeronde laboratoriumopleiding op MLO-4 niveau
 • Minimaal drie jaar werkervaring in de traditionele microbiologie en uitvoering van PCR-toetsen.
 • Ervaring met werken in een kwaliteitssysteem zoals NAL of ISO17025
 • Ervaring met werken met LIMS

Wat kun je van ons verwachten?

Als Laborant Microbiologie ga je deel uitmaken van de afdeling Seed Health Testing. Samen met 19 enthousiaste collega's draag je zorg voor de kwaliteit van onze zaden. Dit doen we in de laboratoria van het moderne Seed Quality Center. Daarnaast bieden wij jou graag:
 • Direct een vast contract voor minimaal 30 uur in de week.
 • Diverse opleidingsmogelijkheden en cursussen van onze eigen Rijk Zwaan Academy
 • Een uitgebreid introductieprogramma om het bedrijf Rijk Zwaan te leren kennen
 • De ruimte om te ondernemen en jezelf te ontwikkelen

Rijk Zwaan: jouw nieuwe werkgever?

In De Lier, nabij Delft, ligt het hoofdkantoor van Rijk Zwaan. Een internationaal familiebedrijf met een mensgerichte bedrijfscultuur. Rijk Zwaan staat aan het begin van de voedselketen. We ontwikkelen groenterassen en verkopen daarvan de zaden aan telers over de hele wereld. We kunnen en willen vanuit onze positie een bijdrage leveren aan de wereldvoedselvoorziening. Daarbij draait het om groei. De groei van een natuurlijk product, dat we wereldwijd exporteren. De groei van ons bedrijf en vooral de groei van onze medewerkers. Je krijgt bij ons namelijk alle ruimte om te ondernemen en jezelf te ontwikkelen.

Ga jij het verschil bij ons maken als Laborant Microbiologie?

Herken jij jezelf en wil je het liefst zo snel mogelijk aan de slag? Klik op 'Solliciteer' om direct te solliciteren. Je sollicitatie kun je richten aan ().

Functie:laborant microbiologie
Startdatum:11-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:30 – 38

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Rijk Zwaan Nederland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Maaslandkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de maaslandkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Maasland
 2. Laborant Microbiologie Rijk Zwaan Nederland 11-10-2023

Bekijk ook andere vacatures