Vacature Assistent Plantenziektekunde

Assistent Plantenziektekunde in De Lier

Vacancy Assistent Plantenziektekunde

 • ,
 • |

Heb je oog voor kwaliteit en vind je het leuk om afwisselend bezig te zijn? Houd je ook van praktisch werken met planten en plantenziekten? Dan ben jij de Assistent Plantenziektekunde die wij zoeken.

Hoe ziet jouw functie als Assistent Plantenziektekunde bij Rijk Zwaan eruit?

Als Assistent Plantenziektekunde binnen de afdeling Fytopathologie Implementatie vervul je een essentiële rol in de instandhouding, vermeerdering en beoordeling van onze plantpathogenen. Je houdt je bezig met:
 • Kwaliteitsbewaking van nieuw op te starten pathogenen
 • Organisatie en uitvoering van de kwaliteitsbewaking van bewaarde pathogenen
 • Organisatie en uitvoering van het vermeerderen van pathogenen
 • Het beoordelen van plantenziekteresistentieproeven

In deze functie wordt een belangrijk deel van de tijd besteed aan het in de kas en klimaatcellen praktisch meewerken met de dagelijkse taken van het team Pathogen Testing. Deze taken bestaan o.a. uit het vermeerderen van ziekteverwekkers op planten om te gebruiken in resistentietoetsen voor veredeling. Daarnaast help je ook mee met het beoordelen van ziekteresistentietoetsen. We werken met veel verschillende plantenziekten en -plagen waarbij allerlei manieren van opkweken, uitzetten en beoordelen op de planten vereist zijn. Dit betekent ook dat het werk af en toe fysiek wat zwaarder is.

Wat jij meebrengt:

Je bent gedreven en innovatief. Je bent een team player en je staat open voor nieuwe ideeën en andere werkwijzen. Je werkt nauwkeurig, maar verliest tempo niet uit het oog. Daarnaast kunnen we het volgende vinden op je cv:
 • Een afgeronde MBO opleiding
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift
 • Rijbewijs B

Wat kun je van ons verwachten?

Als Assistent Plantenziektekunde ga je deel uitmaken van de afdeling Fytopathologie Implementatie en kom je te werken in het team Pathogen Testing. Dit team bestaat uit 15 enthousiaste collega's die zowel in de kas als in het laboratorium werkzaam zijn. Op deze afdeling testen we voor de veredelaars de groentegewassen op resistentie tegen ziekten en plagen. In de eerste periode krijg je een goede begeleiding vanuit het team wat je de mogelijkheid biedt om de specifieke toetsen die wij uitvoeren goed te leren kennen. Naast een hele leuke veelzijdige baan met veel zelfstandigheid bieden wij jou graag:
 • Direct een vast contract voor 38 uur in de week
 • Een goed salaris gebaseerd op functieniveau en ervaring
 • Diverse opleidingsmogelijkheden via onze Rijk Zwaan Academy en specifieke vakgerichte trainingen
 • Een uitgebreid inwerkprogramma

Rijk Zwaan: jouw nieuwe werkgever?

In De Lier, nabij Delft, ligt het hoofdkantoor van Rijk Zwaan. Een internationaal familiebedrijf met een mensgerichte bedrijfscultuur. Rijk Zwaan staat aan het begin van de voedselketen. We ontwikkelen groenterassen en verkopen daarvan de zaden aan telers over de hele wereld. We kunnen en willen vanuit onze positie een bijdrage leveren aan de wereldvoedselvoorziening. Daarbij draait het om groei. De groei van een natuurlijk product, dat we wereldwijd exporteren. De groei van ons bedrijf en vooral de groei van onze medewerkers. Je krijgt bij ons namelijk alle ruimte om te ondernemen en jezelf te ontwikkelen.

Functie:assistent plantenziektekunde
Startdatum:08-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:38 – 38

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Rijk Zwaan Nederland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Maaslandkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de maaslandkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Maasland
 2. Assistent Plantenziektekunde Rijk Zwaan Nederland 08-11-2023

Bekijk ook andere vacatures