Vacature Vrijwilligers

Vrijwilligers in s-Gravenhage

Stichting Mens en Tuin

  • Over Mens en Tuin

Mens en Tuin is een zorgtuin en stadskwekerij waar elke dag een diverse groep mensen met een zorgvraag komt werken.

Zij worden begeleid door een beroepskracht. Deze basis wordt ondersteund door een onmisbare groep vrijwilligers. Met elkaar zijn we een team waar iedereen zijn eigen manier een steentje bijdraagt aan de groei en bloei van de tuin en het team.
Meewerken bij Mens en Tuin betekent meer dan alleen werken in een verrassende, groene oase in een bebouwde wijk. Waar natuurbeleving aan de basis ligt van het werken op Mens en Tuin, zorgen we met elkaar voor een plek waar verbinding, veiligheid en betekenis centraal staan. We leren van elkaar tijdens het werken, kletsen bij in de pauzes, volgen de seizoenen en vieren jaarfeesten.

Vrijwilligersfuncties

We hebben drie verschillende soorten vrijwilligersfuncties:

* Tuinwinkelier

* Tuinmaatje

* Gastvrouw/-heer

Lees hieronder wat de invulling van deze functies is:

Vrijwilliger Tuinwinkelier

Sta jij graag tussen de planten, maar hou je ook van een praatje? Wij zoeken iemand die het leuk vindt om onze tuinwinkel te bemannen. Steeds meer klanten weten onze winkel te vinden en kiezen bewust voor onze producten zoals biologische potgrond, biodynamische zaden, het uitgebreide assortiment vlinder- en bijenplanten en het kunstzinnige werk van onze deelnemers.
Het is natuurlijk fijn als je al iets weet over planten. Maar heb je nog niet zoveel kennis, ben je nieuwsgierig en lijkt het je toch leuk? Ook dan ben je welkom.

Taken bestaan o.a. uit het presenteren van onze artikelen, het adviseren van de klanten en de kassa bedienen.

De werktijden zijn van 9.45 tot 15.15 uur. Eventueel behoort een dagdeel ook tot de mogelijkheden. Deze zijn van 9.45 -12.30 uur of 12.30 -15.15 uur.
Onze voorkeur gaat echter uit naar een hele 'winkeldag'.

Dus heb jij een beetje verkoopskills, vind je het leuk om klanten te adviseren en te enthousiasmeren? Dan zien we je reactie graag tegemoet!

Interesse?
Neem contact met ons op door te bellen of stuur een mailtje naar .

------

-

Tuinmaatje

Voor sommige deelnemers op Mens en Tuin is het fijn om een maatje te hebben. Een maatje werkt samen met een of meerdere deelnemers aan met een klus in de tuin. Het samenwerken kan het gevoel van zelfredzaamheid, plezier en verbinding van de deelnemer versterken. De werkzaamheden zijn divers en wisselen gedurende de seizoenen. Je kunt denken aan klusjes als snoeien, onkruid wieden, zaaien, stekken, harken, schoffelen, enzovoorts.

Een vaste medewerker staat altijd aan de basis van de begeleiding en zorgt voor de werkindeling. In overleg met de vrijwilligerscoördinator wordt er gezocht naar een goede match. Heb je geduld, humor en ben je niet bang voor vieze handen? Kom eens langs, of neem contact op.

Momenteel zijn wij voornamelijk op zoek naar vrijwilligers op maandag- en dinsdagmiddag, op vrijdag kunnen we de hele dag nog iemand gebruiken.
Onze middag duurt van 12:45 tot 15:15 uur, onze ochtend (voor de vrijdag) begint om 9:15 en duurt tot 12:15 of natuurlijk tot 15:15 als je de hele dag kunt.

Interesse?
Neem contact met ons op door te bellen of stuur een mailtje naar .

------

-

Vrijwilliger gastvrouw/-heer

Bij Mens en Tuin heerst een gezellige, huiselijke sfeer. Wij zoeken een gastvrouw of -heer die ons gedurende de dag kan ondersteunen rond de pauzes.
We organiseren naast het werken in en rond de tuin verschillende activiteiten en jaarfeesten, deze nemen een belangrijke plek in op de tuin. Ook daar is jouw aanwezigheid zeer gewenst.
Jij zorgt dat op afgesproken tijden de koffie en thee klaarstaat en helpt met het inschenken. Je zorgt voor een schone keuken en helpt, waar nodig, met andere opruimwerkzaamheden. Uiteraard drink je een kopje mee en ben je welkom om aan verdere (werk-)activiteiten deel te nemen.

We werken dagelijks met een groep van ongeveer 20 mensen, bestaande uit deelnemers, vrijwilligers en begeleiders. In de ochtend starten we buiten om 9:30 uur met koffie en thee. De koffiepauzes zijn om 10:45 en om 13:45. Daarnaast is er om 12:00 een lunchpauze voor wie de hele dag aanwezig is.

We werken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De werktijden voor de ochtend zijn van 9:00 - 12:30 uur, de middag is van 12:30 - 15:15 uur.
Je bent natuurlijk ook welkom om een hele dag te helpen.

Ben jij voor ons de juiste gastvrouw of -heer die deze taak zelfstandig uit kan voeren? Neem dan snel contact met ons op.

Interesse?
Neem contact met ons op door te bellen of stuur een mailtje naar .

------

-

Mens en Tuin

Hillenraadweg 35

2532 AD Den Haag

Tel:

Keurmerken


Tuinwinkel

De tuinwinkel aan de Hillenraadweg 35 is geopend op maandag tot en met vrijdag van 10 tot 15 uur.

Gesloten in het weekend.

Mens en Tuin in het Park

(Westbroekpark)
Kapelweg 18
2587 BM Den Haag

Tel:
E-mail:Functie:vrijwilligers
Startdatum:27-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:Lagere school
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:10 – 15

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Maaslandkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de maaslandkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vrijwilligers Mens en Tuin 27-05-2024

Bekijk ook andere vacatures