Vacature Teamleider Moleculaire Fytopathologie

Teamleider Moleculaire Fytopathologie in De Lier

Vacancy Teamleider Moleculaire Fytopathologie

 • Netherlands, De Lier
 • Research & Breeding | Horticulture
 • PhD | Master

Wil jij helpen richting geven aan een enthousiast team van zelfstandige specialisten en zelf inhoudelijk bijdragen aan het onderzoek naar resistentie in planten? Dan ben jij de Teamleider Fytopathologie die wij zoeken op onze afdeling in De Lier!

Hoe ziet jouw functie als Teamleider Fytopathologie bij Rijk Zwaan eruit?

De afdeling Fytopathologie bestaat uit verschillende teams van specialisten die op zoek zijn naar resistenties en naar de achtergronden van deze resistenties. Als Teamleider Fytopathologie geef je sturing aan het team Moleculaire Fytopathologie, dat de klassieke fytopathologen ondersteunt met het ontwikkelen van moleculaire assays en verdiepend onderzoek. Als mensgerichte leidinggevende inspireer en coach je deze zelfstandig opererende professionals. Je werkt veel samen met R&D collega's van de eigen afdeling, maar hebt ook goeie contacten met onze collega's van Biotechnologie Research. Daarnaast houd jij je bezig met:

 • Het vormgeven en uitrollen van een gezamenlijke visie en het maken van meerjarenplannen voor het betreffende onderzoeksteam;
 • Motiveren, begeleiden en ondersteunen van collega's bij de uitvoering van hun projecten;
 • Initiëren van nieuwe (eigen) onderzoeksprojecten op het gebied van moleculaire fytopathologie;
 • Meedenken en meewerken aan nieuwe initiatieven en projecten voor de gehele afdeling op het gebied van de implementatie van nieuwe technieken en software ter ondersteuning van het onderzoek.

Wat jij meebrengt:

Je bent samenwerkingsgericht, proactief, communicatief sterk en je vindt het leuk om medewerkers structuur te bieden en te begeleiden in hun werk.Je werkt gestructureerd, doelmatig, creëert gemakkelijk overzicht en bent in staat om binnen een multidisciplinaire onderzoeksomgeving het resultaat helder voor ogen te houden en alle betrokkenen en belangen hierin mee te nemen. Je denkt van nature in (creatieve) oplossingen, kansen en mogelijkheden. Je brengt mensen gemakkelijk bij elkaar en je vindt het leuk om over je werk te vertellen en resultaten te delen. Je bent in staat wetenschap te vertalen naar toepassing.Gezien het internationale karakter van de functie is beheersing van de Engelse taal van groot belang en ben je bereid om af en toe te reizen. Daarnaast kunnen we het volgende vinden op je cv:

 • Een afgeronde wo opleiding, bij voorkeur een PhD op het gebied van moleculaire fytopathologie
 • Minimaal drie jaar ervaring in een leidinggevende- of projectmanagementfunctie in combinatie met onderzoekservaring
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal (pré), indien nog niet in het bezit hiervan wordt dat op de lange termijn wel van je verwacht.

Wat kun je van ons verwachten?

De afdeling Fytopathologie, waar het team Moleculaire Fytopathologie onderdeel van is, bestaat uit meerdere specialisten die een belangrijke rol vervullen bij de ontwikkeling van resistente groenterassen. Bij Rijk Zwaan krijg je veel vrijheid om onderzoek te initiëren, zelf uit te voeren en de kans om projecten te starten die een directe impact hebben op de wereldwijde voedselvoorziening. Naast een innovatieve werkomgeving waar collega's openstaan voor vernieuwing en successen met elkaar willen delen, bieden wij jou graag:

 • Direct een vast contract voor maximaal 38 uur in de week
 • Marktconform salaris gebaseerd op functieniveau en ervaring
 • Diverse opleidingsmogelijkheden en cursussen via onze eigen Rijk Zwaan Academy
 • Goede balans tussen werk en privé
 • Dagelijks verse soepen, salades en/of fruit

Rijk Zwaan: jouw nieuwe werkgever?

In De Lier, nabij Delft, ligt het hoofdkantoor van Rijk Zwaan. Een internationaal familiebedrijf met een mensgerichte bedrijfscultuur. Rijk Zwaan staat aan het begin van de voedselketen. We ontwikkelen groenterassen en verkopen daarvan de zaden aan telers over de hele wereld. We kunnen en willen vanuit onze positie een bijdrage leveren aan de wereldvoedselvoorziening. Daarbij draait het om groei. De groei van een natuurlijk product, dat we wereldwijd exporteren. De groei van ons bedrijf en vooral de groei van onze medewerkers. Je krijgt bij ons namelijk alle ruimte om te ondernemen en jezelf te ontwikkelen.

Interesse?

Herken jij jezelf en wil je het liefst morgen nog aan de slag? Klik op 'Solliciteer' om direct te solliciteren. Je sollicitatie kun je richten aan ().
Een assessment maakt deel uit van de procedure.Functie:teamleider moleculaire fytopathologie
Startdatum:26-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:38 – 38

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Rijk Zwaan Nederland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Maaslandkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de maaslandkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Maasland
 2. Teamleider Moleculaire Fytopathologie Rijk Zwaan Nederland 26-10-2023

Bekijk ook andere vacatures