Vacature Internationaal Accountmanager

Internationaal Accountmanager in Maasland

  • Oud Camp 9-Coldenhove, 3155 DL Maasland

Internationaal accountmanager

Ben jij op zoek naar een commerciële functie waarbij je alle vrijheid krijgt om de bestaande klantenkring verder uit te breiden, waar ook ter wereld? Vind je het daarnaast heerlijk om geregeld een bezoek te brengen aan (internationale) klanten?


Dan zijn wij op zoek naar jou!


Westacc Group BV produceert en assembleert onderdelen voor caravans en campers en levert dit aan caravan- en camper producenten. Het gaat om onderdelen van technische aard zoals zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. Deze onderdelen worden gefabriceerd in eigen beheer, waarbij kwaliteit ten alle tijden voorop staat! Westacc is een organisatie waar veel ruimte is voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid. De sfeer is goed en jouw inzet wordt gewaardeerd. Op dit moment zijn er in de groep er zo'n 35 medewerkers werkzaam. Iedereen heeft zijn/ haar eigen specialisatie binnen het bedrijf. Iedereen is gedreven en er wordt veelvuldig samengewerkt om het beste resultaat te behalen. Het salesteam bestaat op dit moment uit 4 personen. Zij zijn op zoek naar de vijfde persoon binnen dit team die een zeer belangrijke rol binnen de organisatie zal gaan vervullen. Deins jij nergens voor terug en is geen uitdaging jou te groot? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het is belangrijk om te weten dat je voor deze functie geregeld in het buitenland zal zitten. Van september t/m maart ben je ongeveer 50% van je tijd in het buitenland, waarvan je in de weekenden over het algemeen gewoon thuis bent. De overige maanden zijn rustiger en ben je ongeveer 25% onderweg. De meeste klanten van Westacc zitten in Duitsland, Frankrijk, Italië en Oost-Europa. Je besluit zelf wat het meest efficiënt is: reizen met de auto, trein of met het vliegtuig. Daarnaast sta je één keer per jaar op een grote beurs in Düsseldorf.


Hard werken loont!
Bij Westacc is er alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Niet alleen op het gebied van productkennis, maar ook op persoonlijk vlak. Heb je nog niet veel internationale ervaring? Dan krijg je extra begeleiding en leren zij je graag de kneepjes van het vak! De Internationaal Accountmanager is een belangrijke schakel binnen de organisatie en met die reden heb je korte lijnen met de directie. Naast mooie kansen, biedt Westacc ook een mooi salaris. Aangezien het salaris afhankelijk is van kennis en ervaring gaan zij hierover graag met jou in gesprek. Uiteraard spreekt een laptop, telefoon en een auto voor zich bij het vervullen van deze functie.

Bij aanvang krijg je een tijdelijk dienstverband aangeboden van één jaar, maar deze hopen zij hierna om te kunnen zetten naar een vast contract. Ook krijg je een goede pensioenregeling aangeboden, op jaarbasis krijg je 24 vakantiedagen en 8% vakantiegeld. Naast een fijne werksfeer en veel ruimte voor eigen inbreng is er ook nog een actieve personeelsvereniging. De pot wordt door het bedrijf verdubbeld en zo kan er altijd iets leuks georganiseerd worden.


Jouw toekomstige werkdag
Vandaag staat er een flinke rit op het programma. Je rijdt naar Duitsland omdat één van jullie grootste klanten een nieuwe serie caravans op de markt gaat brengen. En laat jij nou precies de persoon zijn die exact weet wat deze klant nodig heeft op elektrotechnisch vlak.

Onderweg wordt je gebeld door een collega van R&D. Je hebt vorige week gesproken over een aanpassing op een bestaand product, naar aanleiding van een vraag van een Franse klant. Yes, hetgeen waar de klant naar op zoek is, is mogelijk. Dat is goed nieuws. Je collega van R&D zet alles op de mail, zodat jij verder met de klant in gesprek kan en er een offerte gemaakt kan worden. Fijn dat intern alle neuzen dezelfde kant op staan en je gezamenlijk voor het hoogst haalbare gaat. Je hangt op met je collega en besluit de klant gelijk op de hoogte te stellen. Ook de klant is blij en jullie besluiten volgende week te overleggen via Teams.

Inmiddels heb jij een aardige rit achter de rug. Je besluit tijdens je lunch je laptop open te klappen en je nog een laatste keer in te lezen. Hierna ontspan je even en vertrek je enige tijd later richting de klant. Het is leuk om hier weer binnen te stappen. Je komt graag bij dit bedrijf, al zijn de onderhandelingen altijd pittig. Maar juist dat zorgt ervoor dat je op scherp staat en je een gezonde dosis adrenaline door je aderen voelt stromen. Je gaat het gesprek aan met twee inkopers, je contactpersoon van design en de productiemanager. Tijdens het gesprek houd je rekening met een ieder die tegenover je zit. Ze hebben allemaal zo hun eigen belangen en hier weet jij goed op in te spelen. Bepalen van de juiste strategie is hierin belangrijk.

Drie uur later. Het was een goed gesprek en er werd afgesloten met een glimlach. Die offerte mag uitgebracht gaan worden, maar dit lijkt meer een formaliteit. Ze weten wat ze aan je hebben en dat je prijzen eerlijk en reëel zijn. Wat een heerlijk gevoel. Je besluit dat het voor vandaag genoeg geweest is. Je rijdt terug naar je hotel en belt nog even snel met je collega op de binnendienst. Heerlijk om even te kunnen ventileren, maar ook om de euforie al stiekem een beetje te delen.

Je besluit dat je de offerte maakt wanneer je weer terug in Nederland bent. Ook je aantekeningen/ het gespreksverslag van deze afspraak zet jij op een later tijdstip in het CRM systeem. Je sluit de dag af met een daghap en een biertje aan de bar in het hotel en besluit vanavond vroeg naar bed te gaan. Morgen staan er weer twee afspraken in Duitsland op de planning en ook al zijn deze afspraken inhoudelijk minder zwaar, toch wil je fris voor de dag komen. Want ongeacht hoe groot of klein je klanten ook zijn, iedere klant verdiend een op en top service vanuit Westacc.


Dit ben jij:

  • Je hebt affiniteit met (elektro)techniek en kan op technisch vlak goed vooruitdenken, meedenken en adviseren richting een klant;
  • Je hebt een aantal jaren ervaring in een commerciële functie;
  • Heb je affiniteit met de caravan/campersector? Dat is een pré, maar geen must;
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels. Spreek je daarnaast ook Duits, Frans en/of Italiaans? Dan heb je een streepje voor;
  • Je bent zelfstandig, hebt verantwoordelijkheidsgevoel en je bent zeer flexibel m.b.t. het bezoeken van buitenlandse klanten.

Een PPA (assessment) maakt deel uit van de werving- en selectieprocedure. Na het invullen van de PPA wordt de uitkomst eerst besproken tussen de kandidaat en een gecertificeerde collega van Reinders & van Soest. Hierna wordt de uitkomst van de PPA besproken en gedeeld met ons contactpersoon binnen Westacc.

Het werving & selectietraject wordt uitgevoerd door Reinders & van Soest Recruitment. Ben jij geïnteresseerd in de bovenstaande functie neem dan direct contact op met of Jamilla van der Ende via of telefonisch via .Functie:internationaal accountmanager
Startdatum:30-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Maaslandkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de maaslandkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Internationaal Accountmanager Westacc 30-04-2024

Bekijk ook andere vacatures