Vacature Coordinator Omgevingswet / Vergunningverlener Programma

Coordinator Omgevingswet / Vergunningverlener Programma in Rotterdam

Bedrijfsomschrijving

Bij Yacht kun je alle kanten op:

Kom je in dienst bij Yacht, en voer je diverse projecten uit bij onze opdrachtgevers? Daarvoor kennen we een prima CAO met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Een lease-auto behoort bij sommige functies tot de mogelijkheden. Minstens even interessant zijn je ontwikkelmogelijkheden; leerzame projecten, aangevuld met opleidingen en cursussen. Want jezelf blijven ontwikkelen vinden we bij Yacht erg belangrijk.

Geef je de voorkeur aan een dienstverband direct bij onze opdrachtgevers? Dat kan, want werving & selectie maakt een belangrijk deel uit van onze dienstverlening. Nieuwsgierig? Ik vertel je er graag méér over. 

Lees meer over werken bij Yacht Engineering https://www.yacht.nl/professionals/vakgebieden/engineering/construction-infrastructure

 

Waarom Yacht?

Uitdagende opdrachten bij toonaangevende organisaties, een groot netwerk en volop ontwikkelingsmogelijkheden: dat zijn de voordelen van werken bij Yacht. Bij ons krijg je alle ruimte om te groeien. We zoeken samen naar opdrachten die bij je passen en helpen je om je ambities waar te maken. Via opleidingen en coaching bijvoorbeeld, maar ook door je uit te nodigen voor interessante bijeenkomsten, kennissessies en inspirerende uitjes. Via ons heb je toegang tot een netwerk van duizenden professionals die hun kennis maar wat graag met jou delen.

Functieomschrijving

Heb je een studie Bouwkunde, Ruimtelijke Ontwikkeling of Planologie op zak maar ben je nog niet actief in het werkveld? En wil je graag aan de slag bij gemeentes? Dan hebben wij vanuit Yacht de perfecte kans voor jou.

Momenteel is er een groot tekort aan case managers omgevingsvergunningen, oftewel vergunningverleners bij gemeenten. Daarom stelt Yacht jouw in staat om de benodigde opleiding 'Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht (ABW1)' ter waarde van circa 4000 euro te volgen. Hiermee heb je automatisch de benodigde juridische, bouwtechnische en adviserende vaardigheden om te werken bij gemeenten in ons netwerk. De functie is een goede ingang om ervaring op te doen in gemeenteland en kennis op te doen over beleid, regelgeving en de gemeentecultuur. Hierdoor kun je doorstromen naar bijv. Planologie, beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening, etc.  

Lijkt het jou interessant om bijvoorbeeld als Vergunningverlener Bouw, Toezichthouder, Bouwinspecteur of coördinator omgevingsvergunningen aan de slag te gaan? Lijkt het je leuk om op detacheringsbasis ervaring op te doen bij verschillende gemeenten en zo je carrière in een stroomversnelling te brengen?

Dan is dit de perfecte baan voor jou.

Wat ga je doen?

Als vergunningverlener ben je samen met de initiatiefnemer van begin tot eind verantwoordelijk voor de binnenkomende aanvraag voor een omgevingsvergunning. Door de inwerktreding van de omgevingswet en wet kwaliteitsborging zal jouw rol steeds meer verschuiven van een toetsende naar een adviserende rol. Je zal dus (nog) meer aan de voorkant mogen en moeten meedenken met initiatiefnemers. Dit betekent dat je beschikt over een dienstverlenende instelling en goede contactuele eigenschappen. Je denkt in mogelijkheden en duurzame oplossingen. Bij ons ga je dus aan de slag met:

 • Be- en afhandelen (in rol van casemanager) van omgevingsvergunningen (inclusief bouwbesluit-, bestemmingsplan,- en welstandstoets);
 • Zelfstandig regie voeren op het hele proces en delen daarvan ook zelf uitvoeren zoals:
 • Onderhouden van contact met de aanvrager over de voortgang;
 • Onderzoeken, herkennen en de dwarsverbanden begrijpen van vergunningsaanvragen, die een directe relatie hebben met de beoordeling op diverse vergunningstelsels en wet- en regelgeving;
 • Beoordelen van vergunningaanvragen op ontvankelijkheid, het toetsen van aanvragen aan relevante wetten, beleidskaders en regelingen;
 • Afwegen van verschillende adviezen ten behoeve van het besluit.

Maar je bent ook verantwoordelijk voor:

 • Overleggen en afstemmen met zowel interne collega's uit andere disciplines als externe partners zoals de Omgevingsdienst en /of Veiligheidsregio;
 • Het uiteindelijke verlenen van de beschikking;
 • Het adviseren bij de technische afhandeling van bezwaar- en beroepzaken, die te maken hebben met je eigen dossier.

Hierbij is elke opdracht weer anders, wat je werk erg afwisselend maakt. De specifieke inhoud van de functie is afhankelijk van de opdracht en van de opdrachtgever.

 

Meer weten over jouw mogelijkheden bij Yacht? Plan dan een vrijblijvende online kennismaking

En/of stel je vragen per email marlon.das.dores@yacht.nl of telefoon (06-12000975)

Functie-eisen
 • Je hebt een HBO/WO opleiding planologie, ruimtelijke ordening, bouwkunde of vergelijkbaar.
 • Je bent bereidt om de door Yacht betaalde opleiding ABW 1 twv. circa 4000 euro te volgen  
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Je houdt van afwisseling en kunt snel schakelen tussen verschillende opdrachten. 
 • Het is een pré als je gemeentelijke ervaring hebt; 
 • Beschikbaarheid van 32 tot 36 uur per week, hierdoor goed te combineren met een andere opdracht of studie. 
Arbeidsvoorwaarden

Wat krijg je bij een dienstverband bij Yacht?

 • Een bruto maandsalaris marktconform CAR-UWO (schaal 9 afhankelijk van je kennis en ervaring) Max. € 4208.-
 • Natuurlijk, mag je op vakantie, je krijgt 25 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband. De enige voorwaarde is dat je na je vakantie weer uitgerust en fris bij ons aan de slag gaat. 
 • Per kwartaal een bonus die kan oplopen tot 8%, welke per kwartaal wordt uitgekeerd!
 • Opleidingsmogelijkheden en 1 op 1 coaching;
 • Afkoopregeling voor je studiekosten;
 • Ouderschapsverlof, kort- en langdurend zorgverlof, health check en pensioenvoorziening;
 • Leaseauto of andere mobiliteitsregeling;
 • Vakantiegeld 8,33%;
 • Buy-your-own-device regeling: netto vergoeding voor laptop en mobiele telefoon;
 • Gezellig team met vele kundige collega’s; 


Functie:Ambtenaren: vergunningen
Startdatum:27-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:4208 – 4208
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Maaslandkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de maaslandkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Coordinator Omgevingswet / Vergunningverlener Programma Yacht 27-05-2024

Bekijk ook andere vacatures