Vacature Communicatiemedewerker

Communicatiemedewerker in Rotterdam

Logo van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is het rijkcultuurfonds voor vormgeving, architectuur, digitale cultuur en de cross-overs daartussen. Jaarlijks ondersteunen we rond de duizend bijzondere en vernieuwende projecten van ontwerpers, architecten en culturele instellingen in binnen- en buitenland. Het fonds draagt daarmee bij aan de kwaliteit van de professionele (ruimtelijke) ontwerppraktijk. De wisselwerking tussen cultuur, maatschappij en economie speelt hierbij een belangrijke rol. We hebben op dit moment circa 50 medewerkers.


communicatiemedewerker

Voor de versterking van team communicatie zoeken wij een:

communicatiemedewerker
32-36 uur per week


De afdeling communicatie houdt zich bezig met de zichtbaarheid van het fonds, de informatievoorziening over subsidiemogelijkheden en de promotie van activiteiten. Daarnaast zet het team zich in voor de verspreiding van resultaten uit de projecten die het fonds ondersteunt of initieert. Gedurende het jaar werkt de afdeling aan verschillende campagnes rondom (inter)nationale evenementen zoals de Dutch Design Week, waar werk is te zien van ontwerpers die ondersteuning ontvingen. Onze speerpunten voor de komende tijd zijn toegankelijkheid, zichtbaarheid en impact maken.

wat ga je doen?

Binnen het communicatieteam zoeken we een energieke, proactieve communicatiekracht, die meewerkt aan de uitvoering van het communicatiebeleid van het fonds en helpt om onze strategie te verbeteren. Hoe kunnen we onze impact vergroten door middel van communicatie en nog beter laten zien wat de kracht van ontwerp is?
In nauwe samenwerking met het communicatieteam, de andere collega's binnen het fonds en externe partijen voer je diverse communicatiewerkzaamheden en -activiteiten uit. Je onderhoudt de website en bent contactpersoon voor de webdeveloper. Je monitort de analytics. Je begeleidt contentproducties, zoals video's en (beeld)verhalen waarin ondersteunde projecten worden uitgelicht en makers aan het woord komen. Verder verzamel en maak je in nauw contact met je collega's content, redigeer je teksten, verzorg je beeldbewerking en ben je contactpersoon voor onze vaste vertalers en ontwerpers. Daarnaast werk je aan relatiebeheer en (pers)mailings, en bied je ondersteuning bij voorlichtingsbijeenkomsten, pr-campagnes en publicaties.

wat breng je mee?

- Je hebt affiniteit met en inzicht in de ontwerpsector.
- Je beschikt over sterke schriftelijke en redactionele vaardigheden. Aansprekend schrijven is je tweede natuur en je bent heel nauwkeurig.
- Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor beeldredactie.
- Je hebt kennis van en ervaring met social media en CMS-systemen.
- Je hebt ervaring met beeldbewerkings- en opmaakprogramma's zoals Photoshop en InDesign.
- Je beschikt over de volgende eigenschappen: verantwoordelijk, samenwerking- en resultaatgericht, en een sterk organisatievermogen.
- Je hebt een hbo werk- en denkniveau en 2 tot 4 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
- Je spreekt Nederlands en Engels.

wat krijg je van ons?

- Een jaarcontract voor 32-36 uur per week, met de mogelijkheid tot verlenging.
- Een salaris in schaal 9 CAO Rijk 2024, inschaling is afhankelijk van je werkervaring.
- Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding, een persoonlijk opleidingsbudget, een eigen cultuurbudget, vakantiegeld, een dertiende maand en een goede pensioenregeling.
- Een mooie werkplek in het Groothandelsgebouw - een rijksmonument ontworpen door Van Tijen en Maaskant - naast Rotterdam CS.
- De mogelijkheid om hybride te werken, wat wil zeggen deels op kantoor en deels vanuit huis.

diversiteit

Het Stimuleringsfonds streeft naar diversiteit in het team, de activiteiten, samenwerkingspartners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren.

sollicitaties

Enthousiast over de functie? Dan zijn we benieuwd wie jij bent. Stel jezelf aan ons voor en laat zien waarom jij een goede kandidaat bent voor deze functie. Dat kan via een motivatiebrief of op een manier die bij jou past, inclusief cv. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met communicatieadviseur , .

Functie:communicatiemedewerker
Startdatum:27-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Maaslandkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de maaslandkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Communicatiemedewerker Het Stimuleringsfonds 27-05-2024

Bekijk ook andere vacatures