Vacature Bestuursadviseur Communicatie

Bestuursadviseur Communicatie in Maassluis

Menu

Werken bij de gemeente Maassluis betekent werken met een ambitieus team van 275 medewerkers aan een duurzame toekomst. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door de korte lijnen en onderlinge loyaliteit. Samen zetten wij ons in om de ambities van de stad en haar inwoners waar te maken. Maassluis wil doorgroeien van 35.000 naar 36.000 inwoners, meegaan in nieuwe ontwikkelingen, haar historie koesteren en een stad blijven waar het gezellig en fijn wonen is.

Wil jij samen met ons Maassluis verder brengen en werken aan tevreden inwoners, trotse medewerkers en een mooie stad? Ben je enthousiast en heb je een actieve instelling? Dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren!

Voor cluster Bedrijfsvoering zijn wij voor het team Communicatie op zoek naar een:
Bestuursadviseur communi catie mét coördinerende rol

Wat ga je doen?

We zijn op zoek naar een bestuursadviseur communicatie die gemakkelijk de weg weet te vinden in politiek-bestuurlijke krachtenvelden en stevig is in zijn of haar schoenen staat. Je bent verantwoordelijk voor een duidelijke positionering en profilering van het college van burgemeester en wethouders als geheel. Daarnaast ben je de adviseur en woordvoerder voor de burgemeester. Je ontwikkelt communicatiestrategieën op thema's uit het bestuursakkoord en verbindt deze met de samenleving en de organisatie. Naast deze inhoudelijke taken ben je lid van het crisisteam.

Als bestuursadviseur heb je een seniore rol binnen het communicatieteam. Dit uit zich niet alleen in advies maar je hebt ook een coördinerende rol binnen het communicatieteam. Je bent verantwoordelijk voor de werkverdeling, hebt overzicht over de werkzaamheden en projecten en je ondersteunt het team wanneer nodig. Kortom: je bent de verbindende kracht van het team.

Het team bestaat uit drie communicatieadviseurs die ieder verantwoordelijk zijn voor hun eigen domein. Daarnaast is er een online team met een adviseur, redacteur en een webmaster. Het team wordt ondersteund door een communicatiemedewerker.

Wie zoeken wij?

Gezocht wordt een kandidaat (HBO) met minimaal vijf jaar relevante ervaring binnen een gemeente/ overheid. Je hebt specifieke vakkennis van en ervaring met bestuurscommunicatie en (pers)woordvoering. Verder beschik je over een goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne. Tevens zie je het grotere plaatje en je neemt een verbindende rol aan. Het is van belang dat je het hoofd koel houdt bij druk, belangen en situaties van emotie en weerstand.

Je beschikt over analytisch vermogen en bent in staat zelfstandig (gevraagd en ongevraagd) een oordeel te vormen. Je weet hoe te handelen in politiek-bestuurlijke en mediagevoelige situaties en je verbale en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zijn uitstekend. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de pers en hebt ruime ervaring met woordvoering.

Jij bent kritisch en doortastend. Je weet communicatie goed en strategisch in te zetten. Daarnaast ben je flexibel en oplossingsgericht en vind je het leuk dat elke dag anders is. Je hebt een antenne voor wat er in de organisatie speelt en bent gewend om snel te schakelen en meerdere ballen in de lucht te houden. Je kunt hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden.

Wat bieden wij?

Een boeiende baan in een organisatie met leuke collega's waar alle ruimte is voor jouw frisse blik, expertise en ondernemerschap.
Het salaris bedraagt maximaal € 5.725,- bruto per maand (schaal 11) bij een werkweek van 36 uur. Gestart wordt met een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren wordt dit tijdelijk dienstverband omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.

Verder bieden wij:

 • Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het bruto jaarsalaris. Dit IKB kun je fiscaal voordelig inzetten voor een aantal zaken zoals:
  - Kopen van extra verlof (bij 36 uur maximaal 187 uur) of uitruil woon-/werkkilometers;
  - Het bedrag periodiek of volledig uit laten betalen;
  - Ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen;
 • 144 wettelijke + 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren per jaar op fulltime basis (36-urige werkweek);
 • Flexibele werktijden met goede faciliteiten voor hybride werken waarmee je je werk en privé goed kan combineren;
 • Je krijgt de ruimte om je rol effectief en op je eigen manier in te vullen;
 • Goede regelingen op het gebied van scholing en opleiding;
 • Een stoelmasseur die onder werktijd zorgt voor jouw ontspanning;
 • Iedere maandag vers fruit;
 • Het Werkcafé in het stadhuis is een gezellige en moderne ontmoetingsplek waar je kunt werken en lunchen (binnen en in de tuin) met je collega's;
 • Een actieve personeelsvereniging die regelmatig leuke uitjes, BBQ's of sport- en spelmiddagen organiseert.

Het stadhuis ligt naast het winkelcentrum De Koningshoek en is goed te bereiken per metro, fiets of auto. Vanaf de A20 is het stadhuis ook snel en goed te bereiken met voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Herken jij je in de persoon die wij zoeken en werk je graag in een organisatie waar je helemaal jezelf mag zijn, ongeacht je leeftijd, achtergrond, geslacht, geaardheid of beperking? Tot en met 5 januari 2024 kun je solliciteren. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG) te overhandigen.
Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met (Coördinator communicatie / bestuursadviseur communicatie a.i.).

Functie:bestuursadviseur communicatie
Startdatum:13-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Freelance
Salaris:5725 – 5725
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Maassluis via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Maaslandkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de maaslandkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Maasland
 2. Bestuursadviseur Communicatie Gemeente Maassluis 13-12-2023

Bekijk ook andere vacatures