Vacature Begeleider Wonen

Begeleider Wonen in Maassluis

Ipse de Bruggen, Zuid Holland

Werken met verstandelijk & meervoudig gehandicapten

Jij bent nodig bij
Ipse de Bruggen


Begeleider Wonen - Gehandicaptenzorg

IPSG08232

Werken in een mooie en gezellige omgeving in de wijk. De beste faciliteiten voor de cliënten en medewerkers. Leuke teams met (te) gekke collega's. Kom werken bij Ipse de Bruggen in Maassluis!

Wie zijn wij?

Ipse de Bruggen is de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. Op 370 zorglocaties bieden wij met ruim 5.500 medewerkers en 2.200 vrijwilligers bijna 5.700 cliënten zorg en ondersteuning bij wonen, werken, leren en ontspannen. Onze missie is: zorgen dat cliënten een goed leven hebben en zich kunnen blijven ontwikkelen. Wij geloven dat er altijd meer mogelijk is. Hoe klein het stapje ook is.

In Maassluis staat midden in de woonwijk een sfeervolle woning. Hier wonen 8 volwassen cliënten per woning. Op onze locatie in Maassluis wonen volwassen cliënten van jong tot oud, cliënten die best zelfstandig zijn, maar ook cliënten die verzorging nodig hebben. Een prachtige mix van wat de gehandicaptenzorg zo mooi en divers maakt. Welke cliënten passen er goed bij jou? Dat is de vraag die wij samen met jou willen beantwoorden.

Jouw baan als begeleider wonen - gehandicaptenzorg

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen, de cliënten hebben hoge verwachtingen van jou. Onze cliënten kijken niet naar jouw diploma's of werkervaring. Het maakt ze niet uit waar jij geboren bent of waar jij nu woont. Ook niet met wie jij een relatie hebt en op welke politieke partij jij stemt. Het enige wat zij belangrijk vinden, is dat jij er voor hen bent. Maar er dus ook ECHT voor hen bent.

Jullie bouwen een band met elkaar op. Dit zal bij de ene cliënt makkelijker gaan dan bij de andere. Sommigen willen tijdens jouw aanwezigheid lekker knuffelen, anderen gaan liever met jou op pad en buiten een wandeling maken. Flauwe grapjes maken, met elkaar eten, samen dansen, muziek luisteren of gewoon samen niks doen. De cliënten moeten zoveel vertrouwen in jou hebben dat ze zich letterlijk en figuurlijk bloot durven te geven. Ook dit is bij iedere cliënt anders. Sommige cliënten kunnen niet met je praten, de blikken in hun ogen en de geluiden die zij maken, moeten voor jou voldoende zijn om te begrijpen wat ze op dat moment nodig hebben. Andere cliënten doen veel zelf en kunnen jou ook prima vertellen wat zij nodig hebben. Het is een prachtig vak met veel uitdaging. Er zijn ook moeilijke momenten, bijvoorbeeld door de (heftige) emotionele uitingen van de cliënten.

Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden, met zo'n grote diversiteit aan cliënten vinden wij ook voor jou de juiste plek. Voor de één meer gericht op begeleiding, voor de ander juist gericht op verzorging en 1-op-1 contact.

Je werkt op de woonlocatie onregelmatige diensten, inclusief slaapdiensten, weekend- en feestdagen. Er is zowel ruimte voor parttime als fulltime contracten door de mogelijkheid tot integraal werken in combinatie met andere locaties in de regio.

Jouw profiel als begeleider wonen - gehandicaptenzorg

Als begeleider ben je

 • STOER : je hebt tatoeages of rijdt motor. Plakplaatjes of de elektrische fiets rekenen wij ook goed.
 • STERK : je bent fit en kunt tegen een stootje. Je staat stevig in je gympies, maar kunt ook goed tot 10 tellen (soms tot 20 en dan nog een keer tot 10).
 • SOCIAAL : je bent geen grijze muis. Wij houden van uitgesproken karakters en gekkigheid. Als je ooit in een meidengroep of boyband wil zitten, dan is dit je kans om al je creativiteit te laten zien.

Tevens heb je een relevante afgeronde zorgopleiding op mbo-2 of mbo-3 niveau. Heb je nog geen zorgdiploma, maar ben je zo stoer dat de tatoeages jou vragen of ze op je arm mogen zitten? Neem dan even contact op met afdeling recruitment om de BBL mogelijkheden te bespreken.

Wat bieden wij?

 • Een vaste aanstelling met contracturen van 24 uur per week
 • De mogelijkheid om tot 36 uur per week te werken in de regio via shiftbidding
 • Een gezellig team met potentiële vrienden voor het leven
 • Een bruto maandsalaris van € 2.013 - € 3.198 op basis van 36 uur, conform CAO gehandicaptenzorg FWG 25/30/35
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantiegeld
 • Diverse doorbetaalde cursus -en opleidingsmogelijkheden
 • Zo goed als onbeperkt leren middels e-learning van GoodHabitz
 • Onregelmatigheidstoeslag en reiskostenvergoeding
 • Jaarlijks € 750 fiscaal voordeel bij o.a. de aanschaf van een telefoon, laptop, tablet, fiets of het abonnement van jouw sportvereniging
 • De mogelijkheid extra verlofuren fiscaal voordelig te kopen en te verkopen.

Informatie

Bij Ipse de Bruggen werken wij met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.

We dagen zowel onze cliënten als onszelf uit om te blijven groeien, dit geldt ook voor onze medewerkers en de mensen die we willen aantrekken op de arbeidsmarkt. Altijd meer mogelijk is daarom de basis van al ons handelen, denken en doen. We vertellen niet alleen dat cliënten het meeste uit zichzelf kunnen halen. Het is onze overtuiging dat onze cliënten altijd in staat moeten worden gesteld om te kunnen doen wat ze echt willen, hoe klein dat extra stapje ook is, daarom is er altijd meer mogelijk.

Heb je vragen? Stel deze dan gerust aan het team, tel: (tussen 11-15 uur is er niemand op de woning).


Publicatiedatum

14.10.2023

Solliciteer voor

04.12.2023Functie:begeleider wonen
Startdatum:13-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:2013 – 3198
Uren per week:11 – 15

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Ipse de Bruggen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Maaslandkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de maaslandkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Maasland
 2. Begeleider Wonen Ipse de Bruggen 13-10-2023

Bekijk ook andere vacatures