Vacature Adviseur Milieu en Ruimtelijke Ontwikkeling

Adviseur Milieu en Ruimtelijke Ontwikkeling in De Lier

Vacancy Adviseur milieu en ruimtelijke ontwikkeling

 • Nederland, De Lier
 • Legal | Quality Assurance / Quality Control
 • WO | HBO

Ben jij graag sparringpartner voor het management? Hou je van het bedenken van oplossingen voor allerlei vraagstukken en wil jij bijdragen aan onze groei binnen de kaders van de wet en met respect voor de omgeving, dan ben jij de adviseur die wij zoeken!

Hoe ziet jouw functie als Adviseur milieu en ruimtelijke ontwikkeling bij Rijk Zwaan eruit?

Je bent verantwoordelijk voor het verkrijgen en onderhouden van de juiste milieu- en omgevingsvergunningen en het vertalen van complexe wet- en regelgeving naar uitvoering op de werkvloer. Hierbij ligt de nadruk op onze locaties in West-Brabant, die de komende jaren flink uitbreiden en groeien. Je adviseert en ondersteunt onze onderzoeks- en veredelingsafdelingen proactief, zodat ze voldoen aan wet- en regelgeving, investeringen volgens planning kunnen uitvoeren en milieurisico's beheersen. Hiermee worden de continuïteit van de operationele activiteiten en de duurzame groei van Rijk Zwaan geborgd. Je bent in deze functie veel in contact met locatiemanagers en technische afdelingen en je vertegenwoordigt Rijk Zwaan bij de lokale overheden. Elke dag kan je andere vraagstukken verwachten, zowel op gebied van milieu (stikstofdossier, water- & energievraagstukken) als ruimtelijke planning- en ontwikkeling. Ook houd je je bezig met:
 • Organiseren van jaarlijkse milieu rapportages
 • Het begeleiden van lokale inspecties door overheden
 • Monitoring van wet- en regelgeving
 • Lange termijnbeleid in relatie tot vergunningen voor locaties van Rijk Zwaan
 • Coördinatie van vergunningsprocedures

Wat jij meebrengt:


Je bent iemand die het leuk vindt om met veel verschillende mensen om te gaan en het lange termijn belang voor zowel Rijk Zwaan als de omgeving voor ogen te houden en te concretiseren. Daarnaast kan jij je goed vastbijten in wet- en regelgeving en zorg je ervoor dat je kennis hierover up-to-date is. Je kan goed luisteren en samenwerken, complexe vraagstukken structureren en vertalen naar innovatieve en pragmatische oplossingen, waarin je alle betrokkenen meekrijgt om het gezamenlijk doel te bereiken. Daarnaast kunnen we het volgende vinden op je cv:
 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld HAS richting milieu, bedrijfskunde of agribusiness
 • Het aantal jaar werkervaring in het vakgebied vinden we minder van belang; belangrijk is dat je stevig in je schoenen staat, resultaatgericht bent en affiniteit hebt met overheidsbeleid

Wat kun je van ons verwachten?


Als Adviseur milieu en ruimtelijke ontwikkeling ga je deel uitmaken van de afdeling QaSE. Het team bestaat uit 9 specialisten die werken aan het vertalen van wet- en regelgeving met betrekking tot kwaliteitszorg, arbeidsveiligheid en milieu naar de praktijk. Naast een werkomgeving waar elke dag andere vraagstukken zijn, en je bijdraagt aan de implementatie hiervan bij diverse afdelingen, bieden wij jou graag:
 • Direct een vast contract voor minimaal 30 uur en maximaal 38 uur in de week
 • Een goed salaris gebaseerd op functieniveau en ervaring
 • Diverse opleidingsmogelijkheden via onze Rijk Zwaan Academy en specifieke trainingen
 • Een uitgebreid inwerkprogramma
 • Goede balans tussen werk en privé

Rijk Zwaan: jouw nieuwe werkgever?


In De Lier, nabij Delft, ligt het hoofdkantoor van Rijk Zwaan. Een internationaal familiebedrijf met een mensgerichte bedrijfscultuur. Rijk Zwaan staat aan het begin van de voedselketen. We ontwikkelen groenterassen en verkopen daarvan de zaden aan telers over de hele wereld. We kunnen en willen vanuit onze positie een bijdrage leveren aan de wereldvoedselvoorziening. Daarbij draait het om groei. De groei van een natuurlijk product, dat we wereldwijd exporteren. De groei van ons bedrijf en vooral de groei van onze medewerkers. Je krijgt bij ons namelijk alle ruimte om te ondernemen en jezelf te ontwikkelen.

Interesse?


Herken jij jezelf en wil je zo snel mogelijk aan de slag? Klik op 'Solliciteer' om direct te solliciteren. Je sollicitatie kun je richten aan ().
Een assessment maakt deel uit van de procedure.
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Mirjam Vollebregt (Specialist Quality, Safety & Environment) via .

Functie:milieu adviseur ruimtelijke ontwikkeling
Startdatum:13-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:30 – 38

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Rijk Zwaan Nederland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Maaslandkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de maaslandkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Maasland
 2. Adviseur Milieu en Ruimtelijke Ontwikkeling Rijk Zwaan Nederland 13-12-2023

Bekijk ook andere vacatures